søndag 23. februar 2014

mere melding

Lørdag denne uken bar det avgårde til Holmavatn for å rundere, sammen med Cecilie, Beate og Stig. Terrenget var åpent og fint (nesten som på Tjørn, bare litt mer myr og gjørme) så det var en utmerket løype for å se hvordan Ask jobber når han runderer.
Vi startet med to funn, så ble det en variasjon mellom funn og tomslag. Totalt ble det ikke mer enn ca 400 meter, men når flere av tomslagene ble godt hundre meter dype og han måtte jobbe ganske heftig for å lokalisere figurantene samtidig som han skulle melde, så var det nok til at han ble litt sliten og ukonsentrert mot slutten, så vi gav oss mens leken var god på økt nr 1.

Økt nr 2 var enkle meldingsmomenter, stående figurant gjemt i skogen, (det som skulle ha vært) en utilgjengelig figurant oppe på et tak, og så en liten gruppe. Jeg ser mye av det samme på momentene her som når vi trener melding i f.eks Ølbergskogen - hvis momentene fører til at det blir vanskelig å lokalisere figuranten, så er det mye vanskeligere å forlate figuranten enn om det bare er rett ut og plukke bittet, men på meldinga på figuranten på taket og på gruppen, så så jeg at det gikk veldig raskt før han returnerte. (på taket måtte han først finne seg en passende vei ned igjen før melding, men på gruppen var det nesten umiddelbar retur med bittet før jeg engang fikk plystret ham inn.)

Det jeg ser etter disse meldingsøktene er at jo mer han må jobbe for å finne, desto mer tennt blir han, noe som resulterer i at han blir motvillig til å forlate figuranten og at det ofte blir en tjuvstart på påvisningen for å komme seg tilbake til figuranten så raskt som mulig. Det blir også en del tygging på bittet, spesielt når han kommer inn for å gå på plass, så da trakk vi ut de momentene og søndagens økt etter en liten fjelltur ble melding på gjenstand der vi fokuserte på sitt på plass og vent på vis-kommando før påvisning.

Det er veldig greit å "tørrtrene" dette på gjenstander, siden han da har forventningen av at belønningen kommer fra meg, og så får vi bare håpe at jeg får hjernevasket inn dette så godt at det også smitter over på generaliseringen på figuranter. (vi må selvsagt terpe det inn på figuranter også, så det kommer til å bli litt fokus på korte meldings-økter på akkurat disse momentene fremover).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar