torsdag 24. oktober 2013

Treningskveld for spesielt interesserte...

Denne onsdagen var vel det man uten å overdrive kan kalle "en mørk og stormfull aften", men når man er så miljøskadd som oss NRH-ere, så var det ingen unnskyldning - Trenes skal det uansett vær, og så sagt, så gjort - Vi møttes på Dale og idag var det mer rundering som stod på planen.

Jeg kom tidlig og la ut et grusspor med litt vinkler og diverse spennende utfordringer, som fikk ligge en liten time mens vi tok oss en rusletur for å være ferdig luftet til treninga startet. Selve sporet gikk så som så, Ask jobber bra men lot seg forstyrre litt av at de andre kom og gikk avgårde på lufteturer, så vi må trene mer på spor med forstyrrelser. Det ble litt rot der sporet gikk i medvind, men det er bare gode indikasjoner på hvilke momenter vi skal trene videre på fremover.

Når det kom til runderinga, så kjørte vi flying/rett i lek-"rundering" med passeringer og vi startet med helt skjulte figuranter. Selv om jeg nå har testet ut og hatt flere vellykkede meldings-økter der han har måttet søke opp figurantene og så melde, både på liggende, sitende, stående, gående og utligjengelige figuranter, så vil jeg ikke kutte ut flyingen før jeg vet at søks-systemet funker 210%. Vi runderte ca 300 meter, og det var full galopp, dype slag, god fremdrift og bra søk hele tiden. To ganger sendte jeg litt feil slik at han kom på feil side av figuranten og dermed ikke fikk funn pga vinden, men de slagene tok vi bare som noen flotte tomslag og om noe så ble han bare enda mer motivert av å ikke finne noen. Vi kjører som sagt rett i belønning, og nå brukte vi bare godbitbelønning siden han ikke ser ut til å bli dempet av den typen belønning (snarere tvert imot).

Vi kommer til å kjøre en del korte og enkle spor fremover, litt for å strekke konsentrasjonen til Ask, og litt for å gjøre meg litt mer trygg på ham i sporet,  kombinert med masse små meldingsøkter (små teiger med melding), så får vi bare se hvor lenge det går før vi begynner å kjøre full runderingsøvelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar