onsdag 9. juli 2014

Vi trener og vi trener...

Nå i sommermånedene så er vi litt løsere med treningen. Vi tar noen økter med litt av hvert uten å presse på med noenting, men bare for å gi Ask litt mental stimuli samtidig som han får tid til å la ting synke inn og bare noen påminnelser på øvelsene. På lørdag gikk vi døgngamle spor på stier og med underlagsskifter, vi tok noen korridorer (feltsøk) og avsluttet med ei lita runderingsøkt med tomslag og endte med melding på gående figurant med barnevogn. Den siste meldinga krevde litt tankearbeid, men alt i alt så var alle øktene denne dagen veldig bra. Sporet ble avsluttet på gjenstand nummer 2 (av 3) for da var jeg så fornøyd at jeg ikke ville risikere at han gikk av etter det. Da hadde vi gått ca 200 meter der vi startet i høyt gress, gikk inn på en sti og fulgte denne inn i lauvskog, og han gikk helt fint og nøyaktig og plukket gjenstanden som lå langs stien selv om det gikk andre folk med og uten hund forbi oss på samme sti (i motsatt retning).

Søndagen ble det litt dårlig med tid på grunn av masse hus- og hagearbeid, så da ble det ei god økt med lydighet og avstandsdirigering, samt et to timer gammelt overtråkket grusspor på den gamle fotballbanen på Ålgård. Her ble det en god del trekking i starten, som igjen medførte sirkling i vinklene for å fine igjen sporet, men etter etpar slike "feil", så forstod han at det ikke nyttet å bare trekke på fremover men at han faktisk måtte bruke nesa her også selv om sporet var såpass ferskt.

Utenom dette så blir det småøkter med søk og gjenstandsapportering, og mye svømmetrening. Vi har også lagt inn noen hviledager der vi bare trener på ro og hverdagslydighet, noe som vi begge synes er umåtelig kjedelig, men som er ganske så nødvendig (desverre)...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar