torsdag 17. juli 2014

Action i runderingsløypa - Blod, svette og bading.

Onsdagstrening på Alsvik og rundering i helt ny løype. Vi startet med 2 funn, så ble det en kombinasjon av blindslag og funn videre. Alt i alt ca 400 meter. Ask gikk veldig bra idag, med høy fart og intensitet. Enkelte steder ble utsendingene ikke helt snorrette, men dette var på grunn av terrengformasjoner. Han fikk allikevel dekket terrenget veldig bra. Noen av utfordringene var å plassere ut figuranter når han var ute på tomslag på motsatt side, for det viser seg at selv om jeg ikke har klart å påvise øyne i nakken, så er det tydelig at han har det... Denne gangen løste vi det ved belønning av gode tomslag på midtlinja mens figurantene sneik seg på plass, noe som fungerte helt fint. Vi kjørte også flere tomslag etter hverandre for å få passeringer, som også fungerte supert.

Men så var det blodet da - På et ene slaget kræsja Ask i et tre på vei inn med melding, og når han kom inn så rannt blodet fra munnen hans. Han hadde klart å bite seg i tunga på vei innn, men han slapp ikke bittet, og det så ikke ut til å gjøre noe med farten ut på påvisning,. Eneste vi merket var at han ikke ville ta biteskinnet når han kom på påvisning, så da ble det godisbelønning der, noe som fungerte minst like fint.
Etter belønning tok vi en bitteliten pustepause for å sjekke skaden, men såret lukket seg veldig raskt og sluttet å blø før vi var tilbake på midtlinja, så vi valgte å fortsette videre. Med unntak av endringen fra biteskinn til godis hos figurantene, så var det ingen endring i intensitet eller iver å spore hos Ask, og han gikk som ei kule videre. Etter ca 350 meter avsluttet vi med funn av 2 figuranter i gruppe som satt og småpratet sammen når han kom ut. Første gang jeg sendte så stoppet han i en pytt for å få i seg litt vann (ble tydeligvis litt tørst av de røkte pølsene), men jeg lot ham få ligge i pytten og drikke litt og sendte så på nytt og da gikk det helt fint med både utsending, melding og påvisning. Alt i alt ei super økt i varmen, og ganske fornøyd med både innsats og arbeidsvilje og motor i gutten. En annen veldig morsom ting var at når vi var på vei tilbake til bilene så gikk figurantene et godt stykke foran oss, og når jeg hadde tatt av både bringkobbel og trekant og gitt ham fri-kommando, så spurtet han frem til figurantene og lette etter fastbittet sitt før han returnerte til meg. Et godt tegn på at hjernevaskinga sitter. :)

Etter treninga så gikk vi en liten lufterunde sammen med Cecilie, Click og Hera ned til vannet der hundene fikk badet seg litt før vi pakket sammen og reiste hjem for en sen middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar