torsdag 16. oktober 2014

Spor (før snøen kommer)

Nå som vi har nådd de målene og bestått det vi skulle bestå iløpet av året, så kan vi fokusere mer på momenter igjen, og nå er det spor som står på tapetet (eller på asfalten da, for å være mer eksakt...).

Momentene vi trener på nå er oppsøk og asfaltspor i urbane strøk, med noen underlagsskifter.
Oppsøkene gjøres enkelt, med spor ut fra vei og sporoppsøk parallelt med veien (ca 5 meter ute i terrenget) og selve sporet er bare max 20 meter før belønning. Til nå så har dette gått veldig bra, med skikkelig kontante påslag, rett vei og rett på slutten hver gang. Vi har kjørt spor fra 1 til 5 timer gamle på denne måten, og oppsøkene har vært fra 10 til ca 60 meter. Vi bruker samme søks-signal som jeg bruker på feltsøk, og Ask jobber konsentrert og fint i søket fra start. Jeg gir ham ca 3 meter line å jobbe i og slipper opp litt mer når han sjekker ut ting, men drar det raskt inn igjen til max 3 meter når vi går videre, og dette fungerer veldig bra, så vi går snart videre til lange og ukjente oppsøk.

Asfaltsporene begynner også å gå bedre når liggetiden går opp til omtrent en time, på ferskere spor enn det blir det veldig høy fart og lite nese, og han blir i tillegg svært vanskelig å lese i og med at nesen da går høyere og han har en tendens til å gå over i trekkhund-modus. Med en gang liggetiden blir litt lenger, så går farten ned og fokuset opp, men ser at vi fremdeles har mye igjen her før vi er der jeg vil at vi skal være ved godkjenning. Det positive er at disse asfaltsporene har gjort at han stort sett hele tiden ignorerer kryssinger, for jeg legger bevisst sporene slik at de blir krysset av alt fra gående og syklende personer, til hunder og biler. (på sporet igår måtte vi stoppe og vente på kryssende bil før vi gikk videre, og det fungerte veldig bra.)

Neste ting blir å trene utholdenhet i sporene, så da må vi også igang med lengre spor. Det fine er at dette kan gjøres parallelt med både oppsøks- og asfaltspor-trening, og med litt meldingstrening og runderings-finpuss innimellom så er vi godt i rute mot neste år og A-prøver, og kan snart begynne å se frem til litt trening i snømåking for viderekomne de par ukene vi kanskje får snø...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar