torsdag 9. oktober 2014

Meldingstest etter masse halsing

Onsdagstrening denne uken hadde et fastsatt mål - Se om Ask fremdeles ville melde fint med bringkobbelet etter ei helg med bare halsmelding og ruinsøk på ResQ. Vi startet treninga med ei melding på Henning med to barn som stod litt lenger fremme på midtlinja. Her var han bare inne og plukket bittet helt fint uten noen tegn til sosiale ritualer eller antydning til å gå i hals, men når belønninga her "bare" var godbit, og han i tillegg fikk ferten av første figurant rett i nesen, så ble påvisningen bare rett ut for å si hei, før han fortsatte ut på neste fig. Linnea hadde lagt seg helt flatt på magen langs et tre, så her ble det et hopp over henne med 4-5 kraftige bjeff (mens han stod med forbeina oppå henne), før han plukket bittet og kom fint inn med det. På påvisningen så tok det litt lenger tid enn Ask syntes var nødvendig med å få gravd frem biteskinnet, så da ble det standhals helt til belønningen kom, noe som i og for seg var helt ok, siden jeg ikke kjørte påvisning i line slik som jeg pleier, men lot ham løpe i forveien.

Neste melding på Ritva gikk helt fint uten noen forsøk på halsing. Han var innom og gav henne et lite suss før han tok bittet og stakk, men så klussa jeg det litt til på midtlinja slik at han slapp bittet og tjuvstarta på påvisninga. Det resulterte i ny melding og denne gangen var det full klaff og han ble sittende og vente på "VIS"-kommando før han dro avgårde.

Vi kjørte to funn til som alle gikk helt supert, før vi avsluttet med et funn av de to jentene til Henning som hadde stukket og ut gjemt seg i skogen. De lå i tillegg helt flatt på bakken, så jeg var litt usikker på hvordan Ask ville reagere på det. Vanligvis så er han veldig intens når figurantene ligger nede, men samtidig så er han veldig rolig og avbalansert rundt barn. Det skulle vise seg at roligheten rundt barn overskygget den intense gleden over figuranter på bakken, for etter å ha snust litt på begge to, så plukket han bittet og kom løpende inn med melding i vill fart. Påvisning og godbitbelønning var en super avslutning på økta. Vi fikk trent på nye meldingsmomenter samtidig som jeg fikk bekreftet at meldingen fremdeles sitter som den skal. Alt i alt en super kveldsøkt.

Fremover blir det et fokus på sporoppsøk og retningsbestemmelse, og så legger vi inn noen runderings- og meldings-økter innimellom. Håpet er en vinter med lite snø i lavlandet slik at vi kan trene barmark hele vinteren og samtidig få nok snø i fjellet til å kunne starte på lavine-utdannelsen også, så fingre og tær krysses fremover mot to-års-dagen nå! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar