mandag 6. oktober 2014

B ruin og masse påfyll

Denne helgen var det ResQ og ruinsamling som stod på planen, og vi var påmeldt på B-uka.
Vi har trent mye hals i alle tenkelige ruin-miljøer en god stund, og Ask er jo ganske trygg i det meste av miljøer, så forhåpningene var jo der før oppmøte, samtidig som jeg ser på en ruinutdannelse som noe som primært skal være med på å gi meg en mer komplett redningshund, og ikke som et primærmål i utdannelsen. Det var altså med blandede følelser vi troppet opp på fredagen, med et håp om en B-godkjenning men uten prøvenervene jeg normalt sett har. Tanken min var mer "går det så går det, og isåfall er det kjempebra, men går det ikke så har vi allikevel fått MYE lærdom og masse gode erfaringer til å ta med oss til neste forsøk."


Det skulle raskt vise seg, allerede på første økta på lørdag formiddag, der vi søkte i et stort steinbrudd at jeg ikke hadde noe å frykte for hverken søks- eller meldings-biten. Ask forserte steinhaugene uten noe problem, slo på figuranten på god avstand, lokaliserte fint og kom raskt og fint igang med mitraljøse-halsen sin. (jeg har jo vært vant med Rottis-halsing tidligere, og det er en viss tempoforskjell mellom den og Ask sin hals, spesielt "i oppstarten", før han slår over i roligere standhals). Tilbakemeldingen etter første økt var: "Vi har blitt enige om å være ærlige og direkte i tilbakemeldingene, og dette var vanvittig bra, ingenting mer å si!", så jeg kunne ikke være annet enn superfornøyd med vesle pelsknotten.

Økt nummer to var søk inne i et bygg. Her var det mye knust glass på gulvene, så da ble det en helt ny erfaring på oss, nemlig byggsøk i line. Ask brukte litt tid på å komme seg i skikkelig søksmodus, men han lot seg ikke forstyrre av miljøet, rotet, de andre folkene som var med oss (dommerne) eller det faktum at han var i line, så det er jeg kjempefornøyd med. Første fig lå i en haug med rot og var vanskelig å komme til, men med litt hopp og sprett så stod han plutselig på ryggen til figuranten og halset skikkelig selv om jeg stod 4 meter bak og holdt i lina. Ingen tvil om funn, for å si det sånn. Figurant nummer to var gjemt bak en låst dør, og her fikk vi først veldig klare indikasjoner mot døren på motsatt side av gangen, pga ferten slo ned på den siden, men når han fikk summet seg og fikk brukt litt tid på å lokalisere, så la han seg ned med snuten inn et ventilasjonshull nederst på døren inn dit figuranten stod, og jeg fikk liggende gravmarkering med super hals på døren. En tydelig forskjell når han markerte på ferten og når han var helt sikker på at han hadde lokalisert, så når han bare fikk tid til å lokalisere så var det ingen tvil om hvor figuranten var. (bare far holdt kjeft og lot ham jobbe da, noe som var en gjenganger, siden far av og til kan være litt kontrollfreak...) Alt i alt to veldig lærerike og gøye søk i forskjellige miljøer, med tilsammen 3 veldig bra løsninger og markeringer.

Søndagen var det søk inne på resQ, og vi startet med 2 figuranter inne i maskinrommet, som hadde gittergulv mellom 3 etasjer. Først fikk vi et funn nede i en bekmørk kjeller, der jeg måtte sende Ask ned men ikke fikk gå ned selv. Flott melding og supert fokus på fig, og heller ingen reservasjoner mot gittertrapp eller mørket. Etter dette funnet jobbet vi oss videre oppover etasjene. Fredagen hadde vi vært inne og gått i det samme rommet, men da i mørket, og det gikk uten problem, men Ask var litt mer skeptisk i øverste etasje når lyset var på og han så alt under seg. Allikevel søkte han fint og lokaliserte og meldte supert. Når vi skulle ned igjen fikk vi en liten låsing i den øverste gittertrappa, men når vi valgte den andre (identiske) trappa ned så gikk det fint, så ikke godt å si hva det var med akkurat den ene trappa, siden den andre ikke var noe problem...
Neste funn var (eller skulle iallefall være) ganske utilgjengelig inne i en labyrint av rørgater (også i mørket). Ask startet med å løpe opp en etasje (i ei ny gittertrapp), men kom raskt ned når jeg ropte og gikk så i søk med stor intensitet inne i den mørke labyrinten. Når halsen kom, så fikk jeg lov til å gå inn, og der hang Ask med forbeina over noen rør og bakbeina på andre siden uten bakkekontakt, og halset rett inn i øret på stakkars Kjetil. Den utilgjengelige figuranten var visst ikke sååå utilgjengelig allikevel. ;-) Nok et supert søk, og en veldig bra tilbakemelding og fornøyd hund og fører.


Økt nummer to var søk ute på industriområdet, og momentene var utilgjengelige figuranter under bakken (nede i en kum) og helt utilgjengelig (oppe på et tak). Kort fortalt veldig fine søk og fine meldinger, så da var B-godkjenningen i boks. Både hund og fører var stolte og fornøyde, og når vi i tillegg tok en feltsøksprøve rett etter samlinga og fikk bestått på den etter det Frode kalte et veldig fint feltsøk, så var helgen komplett, og det ble en super motivasjons-boost som gav masse inspirasjon og faglig påfyll for veien videre, både mot godkjenning Ettersøk og Ruin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar