tirsdag 10. juni 2014

pinsetrening

Pinsehelgen ble satt av til å terpe litt mer på melding og rundering, og etter etpar økter så begynner det å se riktig så bra ut. Fikk utstyrt figurant Stig med kamera for å få sett hvordan meldingen foregår der ute, og må si at jeg ble positivt overrasket!Andre økt, mens vi ventet på at sporene våre skulle bli gamle nok, ble ei litt mer utfordrende søksøkt, og her jobbet både Ask og Mira supert i ruinhaugene.
Ask gav seg ikke før han var helt fremme hos figuranten, som var rimelig vanskelig å lokalisere, og meldte fint selv om jeg stod like ved. Han måtte få beskjed om å komme helt ned og inn til meg med meldingen, siden han så at jeg stod 5 meter fra og kunne se både ham og figuranten, men han var ikke vanskelig å be heldigvis.Etter disse øktene så var det på tide med spor. Stig hadde lagt et for meg, ca 400 meter, og som hadde rukket å bli ca 4 timer. Starten fulgte en sti (hjulsporet til en hogstmaskin) over stokk og stein (bokstavelig talt) et stykke før det bar videre over gress, myr og barnålsunderlag. Fullt drag i lina hele tiden og rett på slutten (selv om far ble litt i tvil en liten stund - mest sånn "stig kan da ikke ha gått gjennom den myra der med joggesko!?!", men det viste seg at det var lurest å bare stole på hunden allikevel).

Alt i alt en super søndagsøkt for oss, som ble avsluttet med bading når vi kom hjem. Tror nok at begge var like fornøyde når kvelden kom!

Søndagen ble startet med en joggetur over fjellene inn til stranda ved Flassavannet, hvor Cecilie og Click ventet. Her ble det bading og noen korte men veldig gode økter med søksutvikling og dirigering (mest bading da, etpar timer i vannet totalt sett) resulterte i en veldig sliten hund når vi kom hjem. Nå skal det bli noen dager med "hvile" og restitusjon, bare noen små mentaltrenings-økter uten de store fysiske utskeielsene for Ask sin del, slik at han får hentet seg inn igjen til helgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar