mandag 23. juni 2014

Fjelltur og utmarsj

I helgen var det treningsfri og fjelltur som stod på programmet. Jeg dro med meg Stig og Bodil på tur, og siden Gry trengte en utmarsj, så ble vi 4 stykker som skulle vandre avgårde. Målet var Røssdalen, det flotteste området på hele sørvestlandet. For å få startet tidlig på lørdags morgenen, så møttes vi fredagskvelden og gikk inn til en gammel slåttevoll der vi campet under åpen himmel. Vi laget oss et båd og stekte pannakaker og kokte kaffe, og med unntak av et lite besøk fra noen nyskjerrige kyr med en kalv, så oppførte hundene seg eksemplarisk og vi koste oss masse.

Lørdag morgen bar det videre oppover Røssdalen og indradalen, og etter 5-6 timers marsj (med noen gode bade- og spise-pauser innlagt) så var vi fremme ved Ernsttjørna hvor vi laget oss en leirplass for natta.

Søndagen bar det opp fjellsiden for retur til bilene via Vinddalen. Vi fikk en fantastisk flott tur i omtrent så mye variert terreng som det er mulig å finne, og alle hundene var gode og slitne når vi kom oss hjem.
Ask har imidlertid en særdeles effektiv hurtiglading når han bare er slitt ut fysisk og ikke mentalt, så allerede dagen etter ble jeg vekket av en utålmodig hund som ville ut og bade. Det er tydelig at han har blitt godt vant med lange turer, så den påfølgende uken ble brukt til litt passivitetstrening bare for å lære ham at det ikke nødvendigvis trenger å skje noe HVER dag.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar