lørdag 7. desember 2013

Skippertak på pc-en...

Ok - det har vært lenge siden forrige innlegg. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke har trent, det betyr bare at matfar har sittet fordypet i hjemmeeksamen for instruktørutdannelsen i Norske Redningshunder, og ikke at vi ikke har trent. De gangene pc-en har vært på, så har det vært viktigere ting å gjøre, som å fullføre eksamenen innen fristen, og logging av trening har desverre kommet i andre rekke.

Vi har imidlertid trent mye den siste måneden. Når det gjelder melding så har vi gått litt tilbake og trener nåmomentet innkomst fra figurant, avlevering og påvisning. Det jeg så var at når vi kjørte full øvelse, med utsending fra meg, søk, funn og så melding, så ble figurantdriften så sterk, at selv om han umiddelbart tok løsbittet når han fant figuranten, så ville han ikke forlate figuranten, men vi endte heller opp med en runddans av hopping og forsøk på å få figuranten i lek med løsbittet i munnen. Nå hjernevasker vi inn umiddelbar retur til meg og så påvisning, og det ser ut til å fungere veldig bra.

Når det gjelder rundering og søksmønster, så har vi kommet så langt at vi har tråklet oss gjennom flere lange runderinger, den lengste nesten på 800 meter, og med bare godt skjulte figuranter. Vi har også begynt å legge inn tomslag, noe Ask takler veldig bra. Han har gjennomgående gode og dype slag, og fint fremtrekk, så dette lover bra for "skikkelig" rundering så snart jeg er fornøyd med meldingen.

Vi trener også en del felt, eller iallefall korridorer, og etterhvert så har han begynt å holde seg veldig bra innenfor feltet/fertssonen, og apportene blir bare bedre og bedre, så feltprøven satser vi på å få tatt ved første anledning, bare dette hvite greiene på bakken forsvinner.

Spor har vi ikke fått trent så mye på siden sist - vi har holdt oss til de momentene som vi avdekket tidligere, men den siste uken så har vi gått 3 lengre spor i skogsterreng og på blandet underlag. Vi har passet på å ta utfordringene ved hornene, og vinklet oss inn og ut av overtråkkede stier, grusveier og senest idag så fikk vi også etpar nye momenter - både snø og spor på grusvei som ble måkt mens vi ventet på at sporet skulle bli gammelt nok. Noe smårusk er det jo, men som jeg nok en gang ble minnet på av sporleggeren vår, så er Ask tross alt bare en valp enda, så vi har veldig god tid.

Utover nå så blir det nok mye fokus på melding og i den grad det er mulig, så blir det mer spor på hardt og varierende underlag. Vi venter fortsatt med teigsøk, siden jeg allerede har sett at Ask ikke har noe problemer med å jobbe selvstendig på lange avstander, og helt frem til vi har både melding og rundering helt 100% inne, så vil jeg ikke la ham jobbe alt for mye "på selvstyring".  (vi har jo tross alt noen prøver vi må gjennom, og i og med at han er så selvstendig som han er, så er rundering en veldig bra øvelse for å trene på samarbeidet vårt, og ikke minst på å lære hverandre bedre å kjenne i treningssammenheng.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar